Arbeta smartare, spara tid

Publicerad
2018-12-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Om svenska tjänstemän skulle arbeta smartare, skulle det kunna spara in tid som motsvarar 3,6 dagar per månad. Det visar en undersökning från Ricoh. Totalt deltog 3 600 tjänstemän från hela Europa, där 47% anser att teknologin som de använder i arbetet, inte tillåter dem att vara tillräckligt produktiva.

– Tjänstemän missar öppet mål med minskad produktivitet, som följd när bristande tillgångar till teknologi stjäl tid från deras arbete, säger Javier Diez-Aguirre, på Ricoh Europé.
– Vi kan i vår undersökning tydligt se att tjänstemän över hela Europa, önskar att deras arbetsgivare hjälper dem att bli mer produktiva. Bättre tillgångar till teknologi ger fördelar till organisationen och sparar både tid och pengar, genom att möjliggöra ett smartare arbetssätt.

Hur mycket arbetstid tjänstemän anser sig kunna spara varierar från land till land. I Frankrike anser de att de skulle kunna spara 1,8 dagar, jämfört med Ryssland där man skulle kunna spara 5,6 dagar per månad. Men det europeiska genomsnittet är att man anser sig kunna spara 3,5 dagar.

– Tjänstemännen förstår den positiva roll som ny teknologi kan ha för att hjälpa deras organisation att utvecklas. För att företagarna ska kunna uppfylla detta, måste de fundera över hur de kan använda ny digital teknologi.