Svinga med Clubshop

Svinga med Clubshop

Publicerad
2018-11-13
Skribent
Redaktionen

För sjuttonde året i rad anordnade Clubshop sin årliga golftävling, i det fina septembervädret. Dagen var den 14 september, platsen var Bråvikens GK, strax utanför Norrköping och stämningen var på topp.

– Det var ju riktigt kanonväder. Vi har haft tur med vädret varje år och det är därför vi alltid spelar i början av september; det är kanonväder helt enkelt, säger Christer Kårebrand, på Clubshop.

För årets tävling var det 20 tappra spelare och ett antal caddys, från olika delar av Sverige, som vågade sig ut på 18-hålsbanan. Efter frukost och uppvärmning slog förste man ut. Därefter pågick spelet under hela dagen, fram till och med ca klockan 15.30.
Spelarna delades in i två klasser, baserat på spelhandicap, som spelade två olika spel. A-klassen, spelare med handicap 0-17,9, spelade slaggolf och B-klassen, spelare med handicap 18-36, spelade poängboogey.
Detta blir ännu mer intressant, då alla spelare delades upp i lag och spelar fyrboll; två golfare spelar med varsin boll, men den med bäst slag på respektive hål är den som räknas.

Partaj på kvällen
Även om golfen traditionsenligt spelas på Bråvikens GK, är kvällens tillställning alltid i olika lokaler. I år blev det prisutdelning och en stadig middag på Cromwell House i centrala Norrköping.

– Det var god mat och dricka. Det brukar bli ett bra drag på kvällen, i år var absolut inte annorlunda, berättar Christer Kårebrand.
– Det var riktigt bra stämning, det var trubadur och karaoke.

A-klassen; Göran Jans, Z-textiltryck i Borlänge.
B-klassen; Johan Ericsson, P & E Textiltryck i Lidingö.
Lagpriset; Johan Ericsson, P & E Textiltryck och Joakim Engen, Bamatex i Borås.
Närmast hål-priset; Christer Kårebrand, på Clubshop i Norrköping.
Long drive; Pontus Almberg, Clubshop.

Dessutom delades det ut ytterligare priser; best in show, dagens helrör, best dressed, första anmälan och fler därtill.

Arrangörerna tackar deltagarna och hoppas att de ses igen, i början av september 2019.