Spandex lanserar nya folier

Spandex lanserar nya folier

Publicerad
2018-11-06
Skribent
Redaktionen

Nu lanserar Spandex en komplett serie av digitalt printbara fordonsfolier under namnet; ImagePerfect Fleet. Serien omfattar folier för 3D-, 2D- samt 1D-applikationer. De nya materialen har utvecklats specifikt, för att användas med digitala storformatsskrivare med eco-solvent, solvent-, UV- samt latexfärger. Samtliga material ur serien har också PerfectApply-teknik, som gör dem repositionerbara och ger användare en bubbelfri och enkel montering.

ImagePerfect 2577PA 3D Fleet är en gjuten premiumfolie, som lämpar sig för hel- eller en delfoliering av fordon. En av de viktigaste egenskaperna hos 2577PA är den nyutvecklade Super Glide-teknologin, som innebär en låg initial häfta och god glidbarhet under monteringen, samtidigt ger den en hög slutlig permanent vidhäftning.
Det gör den enkel att montera och är dessutom hållbar i upp till tio år. Folien kan appliceras på en mängd olika material – inklusive glas samt plaster som ABS, polystyren och PVC.

Sedan finns också ImagePerfect 2578PA 2D Fleet, som är en polymerisk premiumfolie på 50 mikron, som är utvecklad för att användas på skåpbilar eller andra fordon, på kurvade ytor, enkla veck och urtag (2D, single-step), där man tidigare har använt en gjuten folie, vilket gör den till ett kostnadseffektivt alternativ. Hållbarheten är 7 år och PerfectApply-teknik borgar för bubbelfri montering och hög repositionerbarhet.

Med en hållbarhet på 8 år och egenskaper som är desamma som för övriga folier i serien finns nu också ImagePerfect 2579PA 1D Fleet. En idealisk folie för 1D-fordonsmonteringar på exempelvis skåp- och lastbilssidor. Jämfört med de andra avancerade 2D- och 3D-folierna är denna folie ett perfekt komplement för de mindre komplexa applikationerna.

– Fördelarna med de nya IP-folierna är framför allt att de är mycket enkla att hantera och montera, men de har även estetiska fördelar tack vare det grå adhesivet som täcker all eventuellt grafik eller färg bakom, berättar Jan Trolin, produktchef på R&D Spandex Schneidler.

Läs mer om ImagePerfect Fleet samt R&D Spandex Schneidler på www.spandex.se.