Renault Formel 1 väljer

Publicerad
2018-11-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Formel 1-laget Renault Sport Formula One Team har under ett antal år använt storformatsskrivare och skärmaskiner av serien TrueVIS VG från Roland DG, för att printa ut de ytterst viktiga fordonsdekalerna till bilarna.
Under årets Grand Prix kommer Renault tävla i 21 lopp världen över, med en publik på över 400 miljoner åskådare. Därför spelar varumärkesexponering en nyckelroll och för lagets sponsorer är det viktigt att deras dekaler kan återappliceras precist, om de blir skadade eller smutsiga.

– Teamet reser alltid med 30 versioner av varje dekal, så att de snabbt kan byta ut dekalerna som är trasiga. Totalt blir det drygt 1 400 dekaler per race, säger Joe McNamara, grafikchef på Renault Sport Formula One Team.
– 80% av dekalerna är sponsorrelaterade, så de måste bytas ut med absolut precision.

Support från familjen
Joe McNamara vet att, om det skulle behövas, kan han alltid printa ut nya dekaler om det skulle behövas, vart de än befinner sig i världen. Genom nätverket Roland-familjen går det alltid att få kontakt med en lokal Roland-användare, som kan printa dekaler i samma standard som de själva har.

Formel 1 bilarna byggs och designas i Enstone, Oxfordshire, England.