Öppen leverantörslista

Öppen leverantörslista

Publicerad
2018-11-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Den svenska butikskedjan MQ har under sommaren valt att ta fram en öppen leverantörslista, som omfattar 63 leverantörer med fabriker världen över. Flest leverantörer på listan finns i Kina, Bangladesh och Turkiet.
Genom beslutet att offentliggöra leverantörslistan följer MQ en utveckling för ökad transparens, som påbörjats av flera stora modeföretag under de senaste åren. H&M presenterade sin första öppna leverantörslista 2015.

– På MQ anser vi att transparens är viktigt och därför redovisar vi vår leverantörslista. Vi ser inte idag att det finns några nackdelar med en offentlig leverantörslista, säger Helen Göthe, CSR- och miljöchef på MQ, till tidningen Aktuell Hållbarhet.

Helen Göthe berättar att de prioriterade hållbarhetsfrågorna på MQ också fortsättningsvis kommer att vara arbetsvillkor och arbetsförhållanden i leverantörsleden, anti-korruption, materialens miljöpåverkan i leverantörsleden, vattenfrågan i värdekedjan och klimatpåverkan.

Det är bara en tidsfråga innan vi blir tvungna att ha öppna leverantörslistor även i produktmediabranschen.

// Kjell Harbom
VD SBPR

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman