Nu är det vintertid på riktigt

Nu är det vintertid på riktigt

Publicerad
2018-11-05
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Jag läste nyligen att en mäklarfirma i Hammarbyhöjden har slopat mäklarskyltarna. Det har blivit bemötta med bra respons och det verkar dessutom vara allt fler som hakar på det.
Mäklaren ställer sig frågande till varför man ska ha mäklarskyltar, när de allra flesta har en smartphone med karta och anser att utan mäklarskyltar det blir en mer städad närmiljö.
Jag ställer mig lite frågande till detta, utan att låta alltför kritisk. Jag tycker faktiskt inte att det är en bra idé. Även om nästan alla har en smartphone, så har jag då aldrig sett att det finns utmärkt på Google Maps var det finns bostäder till salu. Visserligen kan jag tänka mig att det här kan vara trevligt i Stockholm, men tänk om mäklarna utanför storstäderna hakar på detta?
Om jag är ute och åker bil och ser en Till-salu-skylt på något hus i något trivsamt område som väcker mitt intresse, så kommer jag givetvis leta upp detta på Hemnet.
Devisen; Syns du inte, finns du inte, gäller här i allra högsta grad. Mäklarskylten är mer än en antydan om att det finns en bostad till salu. Det är ett sätt att sätta fart på betraktarens tankar och känslor, även om jag inte går i direkta köpa-hus-funderingar.
Det handlar inte bara om en liten skylt eller en produktgrupp. Det handlar om bra och seriös information förmedlad i rätt tid på rätt plats; som så mycket annat tryckt. Det är för tidigt att räkna ut print, men visst kan print kompletteras med digitala media. Det handlar inte om antingen eller, utan snarare både och …

Men jag släpper det och går vidare, för nu är det ju vintertid på riktigt och mörkt. Så
förhoppningsvis glömmer ingen att ta extra tillskott av vitamin A, B, C och D, så man
håller sig pigg, fräsch och framför allt frisk. En stor fråga, både härhemma och ute i Europa, har blivit frågan om växlingen mellan vintertid och sommartid. Diskussionens vågor går höga, men det verkar som om vi om ett par år kan hamna å vintertid och få stanna där. Fast även om det låter kallt och mörkt, så ska det bli spännande att se hur sommaren kommer att vara när vi har permanent vintertid.

I slutet av november inträffar årets svartaste fredag; Black Friday den 23 november.
Förra året handlade svenska konsumenter för över fem miljarder kronor, vilket var
rekordsiffror. PostNord uppgav att de hanterade 719 000 paket under den helgen. Som tur är stänger inte vi i Sverige våra arbetsplatser, vilket man gör på många håll i USA. Vilka vässade erbjudanden har ni gått ut med i år? Skicka gärna in bilder och några rader om era Black Friday-erbjudanden, så kanske vi kan få ett intressant kollage att presentera i kommande nummer

För nu presenteras vårt sjunde nummer av årets upplaga i den 30:e årgången av Screen&Marknaden. Ett nummer där vi gräver djupare och fyller tidningen med allt från Formel 1 och droghandel till golftävlingar och spännande tillställningar.

Elmer Törnquist
Chefredaktör