Lyckat event hos Color Systems

Lyckat event hos Color Systems

Publicerad
2018-11-08
Skribent
Redaktionen

Den 20 september öppnade Color Systems Scandinavia upp dörrarna för en heldag på Grimstagatan 170 i Vällingby. En lyckad dag minst sagt, med 55 intresserade besökare som ville lära sig om det senaste inom branschen.

– Det är riktigt bra att så många kom, säger Magnus Edfeldt, sälj- och marknadsansvarig på Color Systems.

Glada besökare vid marknadens snabbaste 64 tums skrivare, Océ Colorado 1640

De första gästerna ramlade in redan de första sekunderna klockan 08.00 och bara ett par minuter senare, 08.10, såldes den första maskinen; en Roland TrueVIS, 4-färgs CMYK print and cut.
Det blev en riktig inspirationsdag med olika föreläsningar och spännande utställningar, om vad man faktiskt kan göra med de olika maskinerna.

– Vi gjorde ett litet provrum, med olika produkter som bl a; tapeter, cykeltröjor, kakelplattor, märkning på tumstockar och lite annat. Just för att visa bredden och att det finns väldigt mycket som går att göra.

Mikael Sörbom framför den bästsäljande Epson SC-S80600

Bland dagens olika föreläsningar fanns ett med speciellt fokus på automation inom produktionsledet, för att på bästa sätt minska handpåläggningen av PDF-filerna och förenkla jobben.

Intresserade personer på ett seminarium

– Det är många som är intresserade av och uppskattar den här typen av seminarium, eftersom att mycket av marginalen ligger i handpåläggningen och om man kan minska det så är det bara fördelar, säger Magnus Edfeldt.
– Det är viktigt att veta vad man kan göra och om man kan automatisera mer kan man skicka en tryckfärdig PDF direkt från RIP-kön och sedan printa jobbet.

Skapa nya miljöer
I en annan föreläsning visade Linda Rosén, från Canon, flera olika kund cases från användare med de nya Colorado-maskinerna. Exempelvis tog man upp det makalösa projektet hos Bistro Casper, där Canon, Pod Sthlm och Alldurplo, dekorerade om hela restaurangen i ett saffranstema. Screen&Marknaden har skrivit om projektet tidigare, på sida 28 i nummer 8-2017.
Linda berättade även om den nya stadsdelen Fabriksparken som byggs i Sundbyberg, där man halkade in på byggmarknaden i och med att Canon printade upp dekoren till en lång vägg. Därefter blev man kontaktade av byggherren och Colorado blev en given succé, då Skandia kunde erbjuda bostadsköparna att skapa sina egna, unika kök.

– Det är inte alltid självklart för alla hur mycket man verkligen kan göra med maskinerna, så det här väcker fantasin och skapar roliga idéer hos deltagarna, avslutar Magnus Edfeldt.

Color Systems bjuder in till öppet hus ett par gånger om året och gästerna bjuds på matnyttig inspiration, produktvisningar och får lära sig det viktigaste inom storformatsproduktion.

 

Följ denna länk för att läsa det vi skrivit om Bistro Casper.