Guld i hållbarhet

Publicerad
2018-11-07
Skribent
Redaktionen

För fjärde året i rad har Canon tilldelats guld i EcoVadis årliga, internationella rankning och det innebär att Canon nu är bland de 5% bästa i hållbarhetsarbete. EcoVadis är ett analysföretag som betygsätter företagens hållbarhetsarbete utifrån 21 kriterier, i fyra olika kategorier; miljö, rättvisa, arbetsförhållanden, affärsetik och leverantörskedjan.

– Vi är stolta över att återigen fått ett guldbetyg från EcoVadis, vilket visar våra kunder och partners att vi är en ansvarsfull partner som håller vad vi lovar kring hållbarhet, säger Bodil Nordin, hållbarhetschef på Canon.
– Utvecklingen går snabbt. På åtta år har vi bl a lyckats sänka koldioxidutsläppen över hela livscykeln, med 34%. Detta främst tack vare återanvändning och ökad energieffektivitet.

Vidare uppges det att de följer filosofin Kyosei; att leva och arbeta tillsammans för allas bästa.