Swedol förvärvar finskt bolag

Publicerad
2018-10-22
Skribent
Redaktionen

Svenska Swedol AB, som bedriver handel för kunder inom industri, anläggning, bygg och verkstad, tecknade i slutet av augusti ett avtal om att förvärva samtliga aktier i det finska bolaget Duunivaruste Oy. Företaget, lokaliserat i Kuopio, Finland, säljer yrkeskläder och personlig skyddsutrustning och omsatte år 2017 drygt 2,3 miljoner euro.
Duunivaruste integrerades med Grolls-kedjan, en del av Swedolkoncernen, i september, som därmed utökade antalet butiker i Finland; från fyra till fem.

– Jag är glad att vi kan förstärka vårt butiksnät med Duunivaruste. Kuopio är en av våra prioriterade orter för etablering i Finland och med Duunivaruste får vi in ett starkt team som har utvecklat sina affärer på ett imponerande sätt, säger Miska Kaita, landschef för Grolls Finland.