Scandraft erbjuder utbildning inom helfoliering

Scandraft erbjuder utbildning inom helfoliering

Publicerad
2018-10-16
Skribent
Redaktionen

Helfoliering av fordon blir allt mer populärt på marknaden. Scandraft ser en kraftig ökning av helfoliering, som allt oftare är en del av slutkundens profilering och marknadsföring. Då utbildningar av detta slag är sällsynta i branschen vill nu Scandraft erbjuda sina kunder detta.

– Vi på Scandraft erbjuder nu en vidareutbildning i helfoliering. Under våren hade vi steg 1, den var mycket populär och uppskattades av våra deltagare. Vilket gör att vi under hörsten erbjuder helfoliering steg 2, den 14-15 november, säger David Skoglund, kursledare.

Efter slutförd kurs får deltagaren ett certifikat, som intygar kunskapen. Deltagare får även en personlig kontakt på företaget, bättre prisbild och kännedom om produktutbudet.
Feedbacken från kursens steg 1 har inte låtit vänta på sig och efterfrågan på en vidareutbildning har varit stor.

– Det var en mycket lyckad o givande kurs. Att få klämma och känna på Orafol-materialen och se fördelarna tyckte jag var riktigt bra, säger Martin, som gick kursen i våras.

Kursens innehåll
Dag 1
Börjar med teori på förmiddagen, under eftermiddagen får deltagaren testa att hantera vinyl på bil med handledning av våra instruktörer.

Dag 2
Hela dagen ägnas åt praktisk lärande; både för- och nackdelar med olika produkter.
Deltagaren lär sig även hur man folierar en bil praktiskt med mycket träning tillsammans med våra instruktörer.
Man får även demonterar bildetaljer, spänna fast och sträcka material, lära sig vilken metod som är rätt för att applicera materialet och hur värme används bäst för att underlätta arbetet och i vilka miljöer.

Som deltagare i denna kurs får man även lära sig vilka verktyg som behövs samt hur de ska användas.