Ny trend för hållbarhet

Ny trend för hållbarhet

Publicerad
2018-10-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

Plogg är den nya hållbarhetstrenden, som innebär att man joggar och plockar skräp samtidigt. Den initierades av multisportaren Erik Ahlström, för att uppmärksamma allmänheten på skräp i vår närmiljö och hur enkelt det är att göra skillnad.
Produktmediaföretaget Olsson & Co engagerade ca 500 elever från Nybodaskolan i Tyresö att plogga. Tillsammans samlade man in över 1,3 ton skräp på en timme.

– Det här är ett av många sociala projekt inom vårt hållbarhetsarbete. Jag är oerhört stolt och glad över att vi kunde genomföra detta och se det engagemang som eleverna visade. Att vi dessutom lyckades slå vårt mål på ett ton skräp känns extra roligt, säger Jan-Ove Rivelsrud, försäljningschef på Olsson & Co.

BILD; fotograf Christoffer Holmström
Jesper Samuelsson (rektor på Nybodaskolan), Erik Ahlström, Jan-Ove Rivelsrud och Magdalena Morris på Olsson & Co