Ny grafisk profil

Ny grafisk profil

Publicerad
2018-10-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Resebyrån Apollo har, i ett samarbete med designbyrån Essen International, uppdaterat sin grafiska profil; logotypen har moderniserats, färger och typsnitt har blivit utbytta och en illustrationsmanér har adderats för att komplettera bild- och filmmaterial.

– Våra kunder kommer givetvis att känna igen oss, men det ska synas att vi har blivit en starkare och mer modern aktör, säger Linda Almström, Brand Manager på Apollo.

På den nordiska marknaden har varumärket en hög igenkänningsfaktor, därför har man valt att uppdatera logotypen varsamt och ger den blåa färgen en än mer central roll. Logotypens symbol har renodlats, ordbilden har fått tyngre vikt och den blå färgen är mörkare.
Planen för implementeringen av den nya profilen är långsiktig och kommer även omfatta Apollo Mondo samt Apollo Sports, som ingår i varumärkesportföljen.