Intersport på gång

Intersport på gång

Publicerad
2018-10-31
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Förra året började sportkedjan Intersport flytta både centrallagret och e-handelslagret till Nässjö i Småland, en flytt som blev klar till årets början. Satsningen har, tillsammans med andra investeringar, ökat e-handelsförsäljningen och skapat fler jobb än beräknat. En av de andra investeringarna var i en helt automatiserad robotanläggning kallad Autostore.

– Autostore möjliggör för snabbare och effektivare leveranser. Detta är en av huvudanledningarna till att vi blivit konkurrenskraftiga, säger Jörgen Tegebäck, lagerchef i Nässjö.
– Vi har haft en jätteökning på e-handeln sedan vi flyttade hit, vilket har gjort att vi nu har fått mer arbetskraft än vi behövde från början. Vi beräknade att bli runt 45 personer, nu är vi runt 100.

På lagret har man även ett tryckeri, där man trycker text efter kundens önskemål. Jörgen säger att man tittar på att utveckla detta, så att de kan trycka teamprodukter med bl a namn, siffror och initialier.

Bästa e-handlare 2018
De senaste åren har Intersport satsat hårt på just e-handeln, detta genom att skapa en friktionsfri köpupplevelse med en sömlös övergång mellan online och fysisk butik. Företaget har gjort hemsidan snabbare, betalningen går smidigare och har anpassats bättre till mobilen.
Dessa uppdateringar har gjort att sportkedjan tidigare i år blev utsedda till Sveriges bästa e-handlare 2018, av branschsajten Ehandel.se.

– Det är jättekul att få den här utmärkelsen, vilket är ett resultat av det hårda arbete som hela Intersport har lagt ned och kommer att fortsätta att göra, säger Jörgen Tegebäck.