Framtida kulturhus vinner pris

Framtida kulturhus vinner pris

Publicerad
2018-10-10
Skribent
Redaktionen

Träbyggnader går i tiden just nu och i staden Skellefteå, som har en lång tradition av att bygga i trä, planeras ett kulturhus av trä. Den innovativa byggnaden ska samla stadens konst, teater och litteratur tillsammans med ett nytt hotell.
Det uppmärksammade projektet fångade intresset hos juryn till Architectual Review Future Project Awards, som uppmärksammar ännu obyggda eller ej färdigställda projekt runt om i världen. Under galamiddagen till fastighetsmässan MIPIM i Cannes, Frankrike den 15 mars delades utmärkelsen ut.

– Vi är otroligt hedrade över att vinna med ett sådant tufft motstånd, säger Oskar Norelius och Robert Schmitz, arkitekter på White, som har ritat det nya kulturhuset.
– Utformningen och konstruktionen av Skellefteå kulturhus visar att genom innovation kan uråldriga material och metoder användas på nytt sätt för att skapa hållbar arkitektur.