Förvärvar Norrköpingstryckeri

Publicerad
2018-10-04
Skribent
Redaktionen

Det danska företaget Stibo Complete, som ägs av Stibokoncernen, har köpt Gigantprint i Norrköping. Stibo Complete är en del av Stibokoncernen, vilken grundades år 1794 som Aarhus Stiftsbogtrykkerie och är en av Danmarks äldsta verksamheter.

– Vi köper Gigantprint eftersom det är en spännande verksamhet med stor utvecklingspotential. Köpet av Gigantprint är en markering av ett viktigt strategiskt steg i expanderingen av vårt verksamhetsområde, säger Sören Henriksen, direktör för Stibo Complete.
– Vi utökar vår grafiska verksamhet från att primärt vara en stor industriell spelare, till att bli en grafisk supermarknad. På så sätt uppfyller vi kundernas behov av one-stopshopping.

Gigantprint, som omsätter omkring 140 miljoner kronor och har 75 anställda, blir Stibos tredje verksamhet i Sverige, vilka är; Gigantprint AB, Skånsk Repro AB och Sörmlands Printing Solutions AB, som tidigare hette Sörmlands Grafiska AB.