Fortsatt expansion

Publicerad
2018-10-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Ett av Skandinaviens ledande varumärken för regn- och funktionsplagg, Didriksons, blev i juli 2018 förvärvat av riskkapitalbolaget Adelis Equity Partners. Förvärvet skedde från en fond förvaltad av Herkules Capital och ska ha skett för att stötta bolagets fortsatta tillväxtresa.
I samband med detta trädde även Mats Hedblom, tidigare VD för Haglöfs, in i styrelsen.

– Didriksons har haft en expansiv period, där vi vuxit i Norden och internationellt. Vi är glada att Adelis går in som ny huvudägare för att stötta oss i nästa steg i vår spännande tillväxtresa, säger Johan Ekeroth, VD på Didriksons.

Varumärket Didriksons grundades år 1913 i Grundsund, Bohuslän och säljs idag i 19 länder, med en omsättning på ca 500 miljoner kronor.