Vykort för demensdrabbade

Vykort för demensdrabbade

Publicerad
2018-09-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Ett nytt digitalt vykortsverktyg har lanserats för att hjälpa människor som drabbats av demens. Tekniken i vykortet kommer från Ricoh, som tagit fram plattformen Printed Memories, i samarbete med Europas ledande välgörenhetsorganisation för demensforskning; Alzheimers Research.

– Tack vare vår teknologi och personal kan vi underlätta för familjer att komma närmare varandra, säger Javier Diez-Aguirre, vice president på Ricoh Europe.

Syftet är att med hjälp av bilder ge demensdrabbade hjälp att minnas släkt och vänner på ett så enkelt och smidigt sätt som möjligt. Det går till och med att skriva ett personligt meddelande innan man skickar fotot till mottagaren. En donation om 1 pund görs per skickat vykort, vilket går till Alzheimers Research.
Än så länge är användargränssnittet på engelska, spanska, italienska och polska, men fler språk kommer till allteftersom.