Svenskt Näringslivs nya VD   Bild; AstraZeneca

Svenskt Näringslivs nya VD

Publicerad
2018-09-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Under sommaren presenterade Svenskt Näringsliv sin nya VD; den 53-åriga Jan-Olof Jacke från AstraZeneca. Han har sedan 1999 haft flertalet ledande roller hos läkemedelsföretaget och har sedan 2013 varit VD. Han tar över efter nuvarande VD Carola Lemne, efter att uppsägningstiden på 6 månader hos AstraZeneca går ut.

– Jan-Olof är en erkänt skicklig ledare med stor internationell erfarenhet. Som styrelseledamot i Svenskt Näringsliv och ordförande för Ung Företagsverksamhet har Jan-Olof visat ett starkt engagemang för företagsamhet och entreprenörskap, säger Fredrik Persson, ordförande för Svenskt Näringsliv.
– Jag ser väldigt mycket fram emot detta. Det är en organisation som många har åsikter om. Jag har en bakgrund av att leda kunskapsintensiva organisationer och det här är en stark kunskapsorganisation, säger Jan-Olof Jacke.

– Svenskt Näringsliv har en central roll som företrädare för det samlade näringslivet, men också en unik uppgift som röst för alla de företagare, entreprenörer och branscher som ännu inte finns, men som kan uppstå om förutsättningarna är de rätta.

Jan Olof Jacke föddes 1965 och är gift, har två vuxna döttrar och bor i Kullavik utanför Göteborg. Utbildningen är civilekonom från Handelshögskolan i Göteborg. Jan-Olof sitter även i styrelserna för Svenska Mässan, ICC Sverige och Mentor Sverige.