Störst i Europa

Störst i Europa

Publicerad
2018-09-04
Skribent
Redaktionen

I början av juni invigde Stora Enso i Hylte Bruk, Europas största fiberbaserade biokompositanläggning med 150 deltagande gäster. Satsningen, som kostade 12 miljoner euro, är en del av planen att bli ett företag inom förnybara material.
Med biokompositer kan Stora Enso minska mängden plast med upp till 60% och ersätta den med förnybara träfibrer. Biokompositerna kan användas inom allt från möbler och köksredskap, till handverktyg, fordonsdelar och leksaker.

– Biokompositer är ytterligare ett steg på vägen mot att ersätta fossilbaserade material. Det finns en stor potential för detta förnybara material, så det är med glädje vi inviger anläggningen, säger Karl-Henrik Sundström, VD och koncernchef på Stora Enso.

Vid invigningen deltog bl a närings- och innovationsminister Mikael Damberg, Hallands landshövding Lena Sommestad och Patricia Oddhammar, chef för biokompositer på Stora Enso.