Ricoh och Coloreel i samarbete

Ricoh och Coloreel i samarbete

Publicerad
2018-09-28
Skribent
Redaktionen

Det svenska bolaget Coloreel och japanska Ricoh har ingått ett långsiktigt samarbete, för att revolutionera textilindustrin med trådfärgningstekniken från Coloreel.
Ricoh står för att utveckla och bygga ett av de stora delsystemen i enheten, baserat på teknik från deras skrivare och Coloreels trådinfärgningsteknik. Först ut kommer en enhet för brodyrindustrin.

– Detta partnerskap är ett högprofilerat projekt för oss, vi ser stor potential i denna produkt och denna industri. Vi tror på Coloreel och deras unika teknologi, säger Tetsuya Morita, General Manager på Ricoh.

Med tekniken från Coloreel möjliggörs omedelbar infärgning av textiltråden, medan tråden används i produktionen. Genom att färga en vit tråd under produktionen ger Coloreel fullständig frihet att skapa unikbrodyr, utan färgbegränsningar.

– Det känns fantastiskt för oss att ett företag som Ricoh väljer att ingå detta samarbete med oss. Att ha Ricoh som vår partner ger vår produkt ännu mer trovärdighet och vi är förväntansfulla över vad det här kan leda till, säger Mattias Nordin, VD på Coloreel.

Under hösten 2018 startar produktionen och flera storföretag inom textil, mode och sportkläder står i kö för att använda produkten.