Rekordsatsar på forskning

Publicerad
2018-09-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

GKN Aerospace i Trollhättan investerade 792 miljoner kronor på forskning och utveckling under år 2017, en ökning med 14% eller 100 miljoner jämfört med år 2015. Fokus har legat på lättviktsmaterial och additiv tillverkning, för att minska vikten och sedermera klimatpåverkan från flyget. Men områden som effektivare raketmotorer och nästa generations motor till stridsflyg är också av intresse.

– Vi ser en kontinuerlig ökning av våra ambitioner inom forskning och produktutveckling. Detta är helt i linje med en växande marknad och ökande krav på ett hållbarare och bränslesnålare flyg, säger Patrik Jansson, forsknings- och innovationsfrågor på GKN Aerospace.
– Genom att fortsätta satsa på ny teknik satsar vi också på vår konkurrenskraft för framtiden.

Drygt 500 arbetstillfällen är kopplade till arbetet med forskning och utveckling vid GKN Aerospace i Trollhättan.