Raketdelar i 3D-printad metall

Publicerad
2018-09-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D

Amerikanska NASA tillverkar munstycken med hjälp av 3D-teknik, det skriver nättidningen 3dp.se. Enligt NASA minskar kostnaderna med den nya metoden Laser Wire Direct Closeout, som är utvecklad av ingenjörer på Marshall Space Flight Center i Alabama och patenterad av NASA.
Munstycket måste klara det extrema tryck och de höga temperaturer som uppstår i samband med att raketen avfyras, vilket tidigare inneburit ett högt pris i och med en komplex tillverkning. Men brandtester visar att det 3D-printade munstycket tål både trycket och temperaturen i förbränningskammaren i mer än 1 040 sekunder.

– Det som gör utvecklingsprojektet unikt är att vi använde tre separata och toppmoderna tillverkningsteknologier tillsammans för att bygga ett bättre munstycke, säger Preston Jones, chef för Engineering Directorate.