Education Day 30/5 succé

Education Day 30/5 succé

Publicerad
2018-09-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Promotion

Vilken fantastisk dag det blev på Nalen den 30 maj, med många intressanta föreläsningar. Många fick en aha-upplevelse redan på första föreläsningen, när Karin Alkell och Camilla Westlund från Kemikalieinspektionen föreläste och svarade på frågor, bl a vem som har ansvaret om något innehåller för många eller för mycket förbjudna substanser.
Svaret såg ut att chocka en del av åhörarna; om det kommer till åklagare så drar han alla inför skranket, det vill säga inför domstol och det inkluderar importören, återförsäljaren och slutkund.
Många ÅF har avtal med sin leverantör som reglerar detta, men det fritar inte dem från det juridiska ansvaret. Det var en mycket nyttig föreläsning för alla närvarande.

Mest applåder fick utan tvekan Cecilia Grahn-Nyd för sitt föredrag om Produktmedia i reklammixen och Michael Lemner för sin föreläsning om framtida handel. Så intressanta att alla åhörare satt som ljus på sina stolar, något som skulle göra många skollärare avundsjuka om de såg detta.
För oss som arrangerade var det lite nervöst innan. Hur skulle detta tas emot av åhörarna? Det nervösa byttes snabbt till ren glädje över all positiv feedback vi fick under dagen, på kvällen samt på mail och telefon dagen efter.

För oss i styrelsen till SBPR var det en underbar känsla att få erbjuda branschen den första riktiga utbildningsdagen och att den mottogs så väl känns fantastiskt bra.

// Kjell Harbom, VD SBPR