Strategiskt samarbete

Strategiskt samarbete

Publicerad
2018-08-14
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

DanagårdLitho och Elanders Sverige har ingått ett avtal om ett strategiskt samarbete som omfattar grafiskt produktion. Avtalet innebär att DanagårdLitho kommer erbjuda Elanders kunder sina grafiska tjänster, vilket till den största delen består av offsettryck.

– Minskade offsetvolymer och konsolideringen i branschen har varit tydligt de senaste åren och genom att samarbeta med DanagårdLitho får Elanders möjlighet att erbjuda alla kunder samma service, som tidigare vid offsetproduktion i Sverige, men samtidigt kunna investera vidare på logistik- och digital-trycktjänster, säger Mattias Olofsson, VD på Elanders Sverige AB.

För att tillgodose behovet av den ökade offsetproduktionen och samtidigt behålla sin höga kvalitet och leveranssäkerhet fördubblar DanagårdLitho kapaciteten och investerar i en ny maskinpark. Därmed stärker bolaget sin position på marknaden för offsettryck, ateljétjänster och logistik.

– Vi delar visionen om att göra det enklare för beställare att hantera såväl tryckt om digital media. Tillsammans kan vi erbjuda marknadens bästa lösningar för att effektivisera alla processer. Det innebär stora vinster, både när det kommer till ekonomi och miljö, säger Peter Hjelm, VD på DanagårdLitho.