Producerar gratulationskort

Producerar gratulationskort

Publicerad
2018-08-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

I Karlstad ligger företaget ScandiPac som bl a producerar de flesta gratulationskort på den svenska, norska och danska marknaden. Nyligen investerade de i en Scodix Ultra Pro och en Scodix Foil, för efterbehandling med partiell lack och foliering.

– Vi har en unik maskinpark för att göra fina specialeffekter och förädla trycksaker och förpackningar. Vi söker hela tiden efter nya effekter och till vår maskinpark adderar vi nu Scodix Ultra Pro, en maskin som tilldrog sig de flesta besökarna på Drupamässan 2016 i Tyskland, säger Karl-Åke Ilberg, VD på Scandipac.

När det kommer till specialeffekter och förädling av trycksaker samt förpackningar är Scandipac ett av de största företagen i Skandinavien. Scandipac ägs av AB Pictura, som startades av Erik Arpi och Sverker Andersson år 1969.

– Scandipac köper folieklichéer för ca 1,5 miljoner kronor per år. Tack vare den digitala tekniken i Scodix, kommer vi i flera fall istället kunna foliera eller partiellacka direkt efter en PDF-fil, som maskinen läser av. Vi slipper då både leveranstider för klichéer och avancerade maskininställningar, berättar Karl-Åke Ilberg.

I och med den digitala tekniken är det möjligt att göra tester och beställningar i mindre upplagor samt att företaget slipper lagerhållning av vissa produkter.