Teknikångest vanligare än man tror

Teknikångest vanligare än man tror

Publicerad
2018-07-16
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Vi som svenskar älskar ny teknik och vill oftast vara först med det senaste. Men hela 8 av 10 lider av teknikångest, vilket drabbar oss när tekniken strular. Enligt en undersökning från Telia kommer ångesten när det blir problem med wifi-täckningen, att installera och komma igång med nya appar/program eller när alla uppkopplade prylar ska samspela med varandra.
I undersökningen framkommer det att endast var femte tycker om att lösa teknikstrul, alla andra slipper det helst. Närmare varannan som tagit tag i teknikstrul har tagit hjälp av någon annan för att lösa det, oftast släkt, vänner och bekanta.
Hela 3 av 4 svenskar lägger så mycket som 4,7 timmar i månaden för att lösa teknikstrul.

– Svenskarna har över 57 miljoner uppkopplade prylar, det motsvarar i snitt 13,7 prylar per hushåll. Vi fattar att det inte är lätt att få det digitala livet att hänga ihop, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

I undersökningen, som genomfördes av Ipsos på uppdrag av Telia, intervjuades 1 078 personer i åldrarna 16-65 år.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman