Stora Enso har ny platschef i Kvarnsveden

Publicerad
2018-07-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Sedan den 9 april är det Rickard Eriksson som är platschef för Kvarnsvedensbruk, som ingår i Stora Ensos pappersdivision. Hans uppdrag är att ansvara för att leda och utveckla bruket samt förbättra dess framtida konkurrenskraft.
Tidigare har Rickard arbetat som både COO och platschef på CCS Healthcare AB, ett företag som sysslar med hudvård, läkemedel och hygienprodukter. Dessförinnan har Rickard Eriksson haft ett antal ledande befattningar inom avdelningen Operations hos svenska SSAB.

– Det är med glädje vi välkomnar Rickard till Stora Enso. Hans erfarenhet av processindustrin, Lean-produktion och verksamhetsförändringar kommer att vara värdefulla när han ska leda Kvarnsvedens bruk framåt, säger Matthias Friedfich, SVP Poerations på Stora Ensos Pappersdivision.

På bruket i Kvarnsveden producerar man förbättrat tidningspapper och superkalandrerade papper.