Slås ihop och byter namn

Publicerad
2018-07-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Under 2017 blev pappersgrossisten Turnex förvärvade av Kuvertteamet och sedan den 14 maj har slagit samman de båda bolagen under det nya namnet Addbrand. Uppskattningsvis landar omsättningen på det nya bolaget på drygt 200 miljoner kronor och de har ca 100 anställda.

– Vår vision är att vara den ledande grossisten inom trycksaker i Skandinavien. Vi behövde ett modernt namn som speglar vår verksamhet bättre och som gör att vi kan fortsätta utvecklas i framtiden, säger Patrik Sjölin, VD på Addbrand.
– Viktigaste anledningen till namnbytet är dock att namnet ska fungera i hela Skandinavien. Och kuvert heter faktiskt konvolutt i Norge och Danmark.

Addbrand kommer även fortsättningsvis endast sälja sina produkter genom grafiska mellanled och satsningen på konceptet Print by Sweden kommer fortgå. Konceptet innebär att alla produkter kan tryckas i egen produktion i Sverige.