Förvärvar emballagebolag

Förvärvar emballagebolag

Publicerad
2018-07-16
Skribent
Redaktionen

Sedan 1932 har förpackningsbolaget Boxon levererat förpackningar och förpackningslösningar till sina kunder världen över. Tidigare i år kom nyheten om att Boxon förvärvar emballageföretaget Maxbox Emballage AB.

– Maxbox stod inför ett ägarskifte och när vi fick frågan var vi positiva direkt, då bolaget har spännande kunder i en växande region, säger Anders Yllfors, VD på Boxon.
– Med Maxbox utökar vi vår möjlighet att leverera specialanpassade emballagelösningar i mindre serier, som många kunder efterfrågar idag. Vi är stolta över att förvärva ett så välskött och framgångsrikt företag.

Anders Yllfors uppger även att de samtidigt ingick ett samarbetsavtal med Specialwell J&J AB i Olsfors, som nu har ansvaret över produktionen.

– I och med den här affären får bolaget jag byggt upp en möjlighet att fortsätta och utvecklas inom en förpackningskoncern där man sätter kunden i centrum, säger Thomas Hallgren, VD och ägare i Maxbox.
– Utvecklingsmöjligheterna tillsammans med Boxon är både stora och spännande, då inte minst att kunna erbjuda Maxbox kunder ett betydligt bredare sortiment av produkter och tjänster.

Boxon ingår i en koncern som är verksamma i Norden, Tyskland, Frankrike och Shanghai, med huvudkontor i Helsingborg. Maxbox har sin produktion i Kärra, strax norr om Göteborg.