Ellos stöttar kvinnors entreprenörskap

Ellos stöttar kvinnors entreprenörskap

Publicerad
2018-07-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Promotion

Då Ellos produktion till största del sker i Indien, Kina och Bangladesh är det viktigt för företaget att deras produkter är tillverkade med hänsyn till de människor som producerar dem, liksom för miljön. Därför har Ellos och Hand in Hand påbörjat ett samarbete för att gemensamt bekämpa fattigdom i Indien.
I det här projektet samarbetar organisationerna för att förbättra levnadsvillkoren för invånarna i byn Visoor, i delstaten Tamil Nadu. Det är ett tvåårigt projekt som innebär ett omfattande program med aktiviteter, som bl a stöd för att hjälpa barn att börja eller återgå till skolan; självhjälpsgrupper bildas där kvinnor utbildas i entreprenörskap och hälsoundersökningar erbjuds.

– Vi har under en tid sökt en passande samarbetspartner för Ellos hållbarhetsarbete och Hand in Hand känns helt rätt, då flera av Ellos produkter produceras i just Tamil Nadu, Indien, säger Åse Peterson, Marketing Campaign Manager på Ellos.
– Det känns än mer viktigt att bidra till bättre villkor för människorna som bor i dessa områden.

Antalet fattiga i Indien har minskat på senare år, men situationen är fortfarande alarmerande; ungefär 22% eller 260 miljoner människor beräknas leva i fattigdom. Genom Hand in Hand har situationen förbättrats något och organisationen har skapat drygt 3 miljoner jobb, vilket har förbättrat livsvillkoren för fler än 14 miljoner människor.