Svanenmärkta kulpennor lanseras av Svedala

Svanenmärkta kulpennor lanseras av Svedala

Publicerad
2018-06-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Promotion

Efter några års utvecklingsarbete är det nu dags för Svedala Block & Pennor att presentera en kollektion med pennor, som uppfyller Nordisk Miljömärknings krav för den eftertraktade Svanmärkning. De två modellerna; Extra Recycle och Ultra
Recycle är de enda kulpennorna på marknaden, som är godkända att få denna angelägna miljömärkning.

Bägge pennmodellerna har en bläckpatron med en kula på 1,0 mm och blått bläck samt klara en skrivlängd på minst 2 500 meter.

Pennorna finns just nu som standard i färgerna vitt, grått och svart. Det finns även en möjlighet att få pennorna i en helt egen, valfri färg. Efterfrågan på miljövänliga pennor är väldigt stor och det var därför ett naturligt steg för Svedala Block & Pennor att kunna erbjuda de enda kulpennorna på marknaden, som uppfyller Nordisk Miljömärknings tuffa krav för Svanenmärkning av kulpennor.

– Vi har fått många förfrågningar från våra kunder gällande miljövänliga pennor, säger företagets VD Stellan Nilsson.
– Det är därför väldigt roligt att nu kunna erbjuda de enda kulpennorna på marknaden som uppfyller Svanens hårda miljökrav.

Pennorna kan förses med kundspecifikt tryck på pennkroppen. Det är en utmärkt produkt för företag, som vill agera miljövänligt och samtidigt stärka sin miljöprofil.
De svanenmärkta pennorna uppfyller en mängd miljökrav gällande allt från innehåll i bläck till val av material i emballage.
Exempelvis ska pennkroparna bestå till 100% av återvunnen plast och de ska ha en låg andel av komponenter i metall. Emballaget ska vara miljövänligt emballage och baserat på returpapper.
Miljövänligt bläck med hårda krav på hälso- och miljöskadliga ämnen är en självklarhet och bläckpatron ska ha utprovad lång skrivlängd.

– Det ska också finnas ett uppbyggt system för utbyte av förbrukade bläckpatroner, förklarar Stellan Nilsson.
– Dessutom ska allt ingående material vara under sträng kontroll av avseende förekomsten av ftalater, tungmetaller och lösningsmedel.

Allt material ska vidare vara fria från misstänkta hormonstörande ämnen, doftämnen och nanopartiklar.

Svedala Block & Pennor AB är ett tryckeri utanför Malmö, som har specialiserat sig på tryck av kundspecifika anteckningsblock, kollegieblock och pennor. Företaget innehar sedan tidigare en Svanenlicens för trycksaker i papper och kan Svanenmärka dessa produkter.
Företaget sysselsätter drygt 10-talet medarbetare och omsätter närmare 20 miljoner kronor.

 

För ytterligare information kontakta

Stellan Nilsson
040-40 00 37
stellan@svedalablock.se