Cellink flyttar in

Cellink flyttar in

Publicerad
2018-06-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D

Det Göteborgsbaserade företaget Cellink, skaparen av ett av världens första universella biobläck, startar ett nytt labb på AstraZenecas Research & Development-avdelning BioVentureHub, i Göteborg.
I det nya labbet kommer fyra forskare och utvecklare, fokusera på att utveckla möjligheter för kunder och partners att bioprinta njur-, hjärt-, lever- och lungvävnadsmodeller, för användning inom läkemedelsutveckling.

– Vi är väldigt glada att etablera ett FoU-laboratorium i AstraZenecas BioVentureHub. Det ger oss ett unikt tillfälle att samarbeta med och utnyttja kraften hos AstraZenecas världsklassade forskare och anläggningar, samt med de andra spännande biovetenskapliga företagen i navet.
– Omgiven av experter inom kardiovaskulära, metabola, andnings- och onkologiska sjukdomar är det en verkligt inspirerande miljö för att utveckla vårt framtida utbud av bioprintingteknik, säger Erik Gatenholm, grundare och VD på Cellink.

Företagen som arbetar på BioVentureHub är nu ännu fler; i och med att Cellink nyligen gick ombord och de 8 andra företag som gick med, är det nu 25 företag och en akademisk grupp på avdelningen.

– Cellink utvecklar spännande 3D-bioprintingteknik, som möjliggör nya sätt att studera biologiska system och utveckla bättre behandlingar. Erik och Cellink-teamet kommer utan tvekan lägga till betydande värde för det innovationsexperiment som vi bygger här på BioVentureHub.
– Vår ambition är att underlätta interaktioner mellan läkemedels-, apparat-, diagnostik- och digitala hälsoföretag, säger Magnus Björsne, VD på AstraZeneca BioVentureHub.