Ingen jätteflytt, men ett jättelyft

Ingen jätteflytt, men ett jättelyft

Publicerad
2018-05-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Reportage

Det är ingen hemlighet att det går bra för TAG Profil, som driver New Wave Profile-butiken i Skellefteå sedan juli 2015. Nu satsar man ännu hårdare och i februari flyttade profilföretaget in i nya friska lokaler på Södra Järnvägsgatan 50.

   

– Det känns riktigt bra. Det är en ny och fräsch lokal 200 meter från centrumkärnan, säger Gustav Boström, som driver TAG Profil tillsammans med sin pappa Thomas Boström och bror Arvid Boström.

Det var väl egentligen inte någon jätteflytt, för tidigare huserade man på Kanalgatan 41 som endast ligger ett stenkast ifrån den nya adressen. Men det behöver inte vara en jätteflytt för att det ska göra skillnad heller. Nu står 350 kvm till förfogande och där inryms allt från kontor, showroom, konferens, förädling och lager.

– Nu har vi egna kundparkeringar också, men bästa är ju att vi inte är så trångbodda längre och kan anpassa vårt showroom lite mer likt retail, bättre indelat i de olika produktgrupperna, berättar Gustav Boström.
– Istället för att ha ett showroom som ser ut som hos i princip alla andra, har vi nu haft möjligheten att göra något eget. Det ger oss än bättre förutsättningar inom framförallt dresserat och premium-produkter.

Invigningen skedde onsdagen den sista februari och ett 60-tal gäster dök upp.

   

Relativt nya
Historiskt sett så startade Gustavs farfar Erik Boström ett företag som bl a tillverkade antennfesten till husvagnar och husbilar år 1972; Gebo Teknik. Pappa Thomas fortsatte i sin fars fotspår när han fick ta över företaget 1994. Tillverkningen gick ner till lägre nivåer med tiden och det blev mer av en sidosyssla istället för ett heltidsjobb.

Thomas Boström började som säljare i New Wave Profile-företaget Company Lines Skellefteåbutik i slutet av 2012, men när Company Line kände att de ville satsa hårdare på Norrbotten valde Thomas Boström, dåvarande butikschefen Fred Andersson och Gustav Boström att ta över verksamheten.
Övertagandet av NWP Skellefteå skedde i juli 2015 och då flyttade man från Hedensbyns industriområdet och in till Kanalgatan i centrala Skellefteå.

– Flytten till Skellefteåcentrum uppskattades väldigt mycket av kunderna och vi fick fler nya kunder som upptäckte oss, fortsätter Gustav.

Company Line, som sedan många år tillbaka är med i New Wave Profile, är ett av Sverige största profilföretag och har utställningar och kontor i Luleå, Boden och Kiruna.
Fred Andersson var kvar i ett år, innan han gick i pension och två nya säljare anställdes; Peter Karlsson och Anna Jonasson. Nu är man totalt 5 man på familjföretaget som drivs av Thomas och Gustav, Arvid som sköter logistiken och de två säljarna Peter och Anna.
Omsättningen för TAG Profil ökar hela tiden; år 2016 omsatte man 6 miljoner kronor, förra året 9 miljoner och i år är målsättningen 12 miljoner.