Framgångar på Fespa Asia

Framgångar på Fespa Asia

Publicerad
2018-05-14
Skribent
Redaktionen

Inte färre än 4 328 besökare från 66 länder deltog på Fespa Asia, 22-24 februari i Bangkok, Thailand. En mässa med totalt sett 77 utställare, inom screen-, digital- och textil-branscherna, från 16 länder.

– Mässan är en ovärderlig plattform för utställare att visa upp sina innovationer och leverera aktuell information till besökarna, säger Roz Guarnori, mässdirektör på Fespa.

80% av deltagarna var yrkesverksamma som medverkar i beslutsprocessen och 62% uppgav att deras främsta orsak till medverkande, var att uppdatera sin branschkunskap.

– Tack vare Fespa Asia har jag kunnat se ny teknik och skapa nya kontakter. Jag planerar definitivt att komma nästa år igen, säger Mosharraf Hossain, VD på Dcatek Limited i Bangladesh.

Nöjda utställare
Utställare kommenterade med att det var en fantastisk mässa där de fick bra tips och att det gav utmärka nätverksmöjligheter, för företag som vill utveckla närvaron i frihandelsområdet Asean.

Wrap Master
18 begåvade vinylmontörer tävlade i den asiatiska tävlingen World Wrap Master Asia, där ryssen Yury Tebuev fick ställa sig högst på prispallen. Tvåa kom Roman Russu, även han från Ryssland och på tredje- respektive fjärdeplats kom Kishi Sahiro och Tadashi Kariya, båda från Japan.

– Det fanns några riktigt duktiga som deltog i tävlingen och Wrap Master är fortfarande en avgörande händelse för yrkesverksamma inom fordonsdekor, säger Yury Tebuev.
– Inte bara som en tävling, utan också som ett möte där vi kan dela med oss av tips till varandra. I slutet av dagen är vi ändå jämlika och talar samma språk.

75% av besökarna var från Thailand, vilket är en ökning om 10% jämfört med 2017. Övriga kom mestadels från länder som bl a Malaysia, Singapore, Indonesien, Indien, Sri Lanka, Japan och Kina.
Nästa Fespa Asia-mässa kommer arrangeras 21-23 februari 2019, på Bitec Exhibition Centre i Bangkok, Thailand.