Föreslås till ny styrelseordförande

Publicerad
2018-05-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Svenskt Näringslivs valberedning föreslår att Fredrik Persson utses till ny styrelseordförande i samband med föreningens ordinarie stämma den 24 maj.

– Fredrik Perssons breda näringslivserfarenhet, långa och starka engagemang inom Svenskt Näringsliv och med det driv och entusiasm han tagit sig an ordförande rollen sedan november, gör honom till den bästa personen att fortsätta leda styrelsens arbete i Svenskt Näringsliv, säger Johan Ekesiöö, ordförande i valberedningen på Svenskt Näringsliv.

Fredrik Persson har suttit i styrelsen för Svenskt Näringsliv sedan 2009 och utsågs till ordförande i november 2017, efter att Leif Östling lämnade ordförandeposten.

– Jag är mycket hedrad över att få förfrågan att leda Svenskt Näringsliv. Ska vi klara de många utmaningar Sverige står inför måste vi ha ett företagsklimat i världsklass, säger Fredrik Persson.
– Svenskt Näringsliv spelar en avgörande roll för att driva på för att företag och företagsamma människor i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar. Jag ser fram emot att leda det arbetet vidare och bidra till ett starkt och moderniserat Svenskt Näringsliv, som kan flytta fram positionerna i samhällsdebatten ytterligare.

Fredrik Persson är idag styrelseordförande i JM AB och Internationella Handelskammaren i Sverige, han är även styrelseledamot i Electrolux och Hufvudstaden. Tidigare har Fredrik Persson varit VD för Axel Johnson AB.