Både borste och pläd prisas på Formex

Både borste och pläd prisas på Formex

Publicerad
2018-05-11
Skribent
Redaktionen

På Nordens ledande mässa för inredningstrender, -nyheter och inspiration delades designpriser ut; Formex Formidable 2017 samt Folkets val. Det först nämnda priset, som bestäms av en jury, gick till företaget Iris Hantverk för sin handdammborste för utomhusbruk, från formgivaren Lovisa Wattman.

– Den maffiga borsten är funktion och tradition i perfekt förening. Ett välbalanserat redskap för sommarens uteliv; en brödsmulornas och lövens betvingare. Tillverkad för hand av människor som saknar synförmåga, lyder juryns motivering.

Det andra priset, som är ett hederspris och röstas fram av allmänheten, gick till företaget Eldblås dubbelvävda ullpläd, från formgivaren Karin Kloth.

– Lättheten och värmen i en dubbelvävd ullpläd, som är en dröm för kalla vintrar. Rakt upp och ner visar den här på enkelhetens stora potential och blir en textil med mycket hygge, lyder beskrivningen från folket.