Alingsås blir upplyst

Alingsås blir upplyst

Publicerad
2018-05-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Lights in Alingsås började som ett litet projekt av studenter från Högskolan för design och konsthantverk, Ljushögskolan i Jönköping och Göteborgs universitet redan år 1999. Då var det för att prova olika ljussättningar på offentliga byggnader. Men när Alingsåsarna upptäckte ljusinstallationerna blev det omåttligt populärt och fler ville uppleva ljuset.
De senaste åren har man haft drygt 80 000 besök under evenemanget och världsledande ljusdesigners dras till staden, där sju internationellt verksamma får arbeta med detta exklusiva uppdrag.
I mars blev det klart vilka sju som fick äran att till hösten 2018 lysa upp staden; Dario Nunez Salazar, Johan Röklander, Steven Rosen, Nikoletta Theodoridi, Diana Joels samt Juliette Nielsen och Mieke van der Velden.
Arrangemanget pågår från den 28 september till den 4 november.

http://lightsinalingsas.se/sv/workshop-heads-2018