Omsättningsrekord för New Wave

Omsättningsrekord för New Wave

Publicerad
2018-04-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

E-handel gynnade New Wave-koncernen och nya produkter för bl a Craft väntas lyfta bolaget ytterligare.

– Både försäljning och rörelseresultat är all-time-high för ett fjärde kvartal, vilket är glädjande.
– Det känns också stabilt och positivt, att vi hade tillväxt i alla våra segment, säger Torsten Jansson, VD och koncernchef för New Way Group i en kommentar.

Koncernen omsättning för fjärde kvartalet; 1 oktober till 31 december, uppgick till 1,6 miljarder kronor, vilket var en ökning med 5%. Rörelseresultatet för perioden landade på 172,5 miljoner kronor, vilket var en ökning från 167,0 miljoner kronor. Periodens resultat uppgick till 146,8 (127,8) miljoner kronor.

Nytt lager i Kanada och utökad marknadsföring i USA var en del av händelserna under årets avslutande kvartal.

Torsten Jansson skriver i kvartalsrapporten, att tillväxten syns i flera segment, men lyfter fram bl a Craft Teamwear-satsningarna, som fått ett varmt mottagande på samtliga marknader koncernen lanserat det på. Crafts löparskor når konsumenterna under våren.

Omsättningen för helåret uppgick till 5,6 miljarder, vilket var en ökning med 7% och nytt rekord. Rörelseresultatet ökade med 17% till 469,1 miljoner kronor (400,2). Resultatet för helåret uppgick till 354,0 miljoner kronor (276,7).
I rapporten konstaterar en nöjd Torsten Jansson, att koncernen levererat tillväxt i 15 av de senaste 16 kvartalen och bolaget har gått från 4,2 miljarder i försäljning 2014 till 5,6 miljarder 2017. Samtidigt har rörelseresultatet ökat i 13 av de senaste 14 kvartalen och gått från 250 miljoner kronor till 469 miljoner kronor.