Nya, innovativa tävlingsplagg

Nya, innovativa tävlingsplagg

Publicerad
2018-04-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Samarbetet mellan Craft och det svenska friidrottslandslaget har resulterat i en ny landslagskollektion, som är en vidareutveckling av de plagg som användes vid VM i Peking 2015. Craft har tillsammans med de aktiva i landslaget utvecklat kollektionen och plaggen har utrustats med nya, tekniskt avancerade material.

– Plaggen är tillverkade av högpresterande lättviktsmaterial med förbättrad kompression, för perfekt balans mellan support och rörelsefrihet, säger Henrik Åbom, sponsoring coordinator på Craft.
– Förutom en snyggare finish har plaggen även nya och mer avancerade meshpartier som ger en effektivare ventilation.

Klassisk svensk design
– Plaggen har en traditionell svensk landslagsdesign, men vi har vågat ta ut svängarna. Vi har förenat olika tekniker och designspråk för att skapa igenkänning, men också en känsla av något nytt, fortsätter Henrik Åbom.
– Vi har bl a använt oss av asymmetrisk design där vi har jobbat med linjer och trianglar.

Samarbetet mellan Craft och det svenska friidrottslandslaget pågår sedan 2015 och det nuvarande partnerskapet sträcker sig över säsongen 2019.

– Vi är stolta över att tillsammans med Craft kunna presentera en ny generation landslagsdräkter i världsklass. Crafts långa erfarenhet och kunskap om att utveckla funktionella kläder för elitidrottare är viktigt för de aktivas prestation, säger Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott.
– Designen är också viktig och ska bidra till att man känner stolthet för att representera det svenska friidrottslandslaget, både på och utanför tävlingsarenan.

(Klicka på bilderna för att förstora dem.)

 

Tävlingsplaggen premiärvisades och användes för första gången under Nordenkampen i Uppsala den 11 februari, där Sverige vann i både herr- och damkampen med 143,5 respektive 146,5 poäng.