EU-kommissionen planerar plastskatt

EU-kommissionen planerar plastskatt

Publicerad
2018-04-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

EU-kommissionen berättade under onsdagen den 10 november 2017, om planer på en plastskatt, som ska omfatta alla EU:s medlemsstater. Förslaget ingår i ett kommande budgetförslag för perioden fram till 2020 och syftar till att minska användningen av plastförpackningar.
Det är än så länge oklart om skatteförslaget ska riktas mot producenter eller slutkonsumenter. Detaljerna kring det nya budgetförslaget kommer att börja diskuteras i mars, efter att kommissionen tagit emot åsikter från ett antal publika konsultationer.
Ett färdigt budgetförslag, som väntas sträcka sig över perioden 2020-2027, väntas presenteras i maj. EU-kommissionär Günther Oettinger säger till nyhetstjänsten Ends att det nya förslaget om plastskatt, syftar till att minska plastvolymerna i miljön och att Europa inte längre kan exportera sitt plastproblem till Kina, som i år beslutat att stoppa all import av plastavfall.

// Kjell Harbom, VD SBPR

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman