Att växa med ACG

Att växa med ACG

Publicerad
2018-04-30
Skribent
Redaktionen

Det var den 8 mars som ACG Gruppen höll öppet hus och invigde de nya och fräscha lokalerna, på Älvsborgsleden i Borås. Nu har koncernen mer än dubblerat de tidigare 5 400 kvm till makalösa 12 800 kvm.
ACG Gruppen består av de 6 dotterbolagen; ACG Accent, ACG Fyrtal, ACG Kinna Automatic, ACG Nyström, ACG Pulse samt Eskils Tryckeri, med totalt 263 anställda.

 

 

Intressanta föreläsningar
Ett axplock av de anställda stod på plats klockan 10 när lokalerna sakta men säkert fylldes av kunder, gäster, leverantörer och föreläsare. Först ut på golvet var en av Sveriges ledande experter inom kemi och hållbar utveckling, Stefan Posner, vars föreläsning handlade om hållbarhetsfrågan i textilindustrin.
Därefter höll ACG Pulse en föreläsning om deras Q-produkter och senaste RFID-teknik, radio-frequency identification, som garanterar full spårbarhet och kontroll av lagersaldo.
Samtidigt, men på en annan avdelning, visade ACG Accent upp Brandie; framtidens digitala designprogram, utformat bl a för att hjälpa kunder göra proffsiga designförslag. Även trådtillverkaren Madeira var på plats med Karen Burrows, global marknadschef, för att informera om deras breda trådsortiment, som är passande inom de flesta förekommande branschområdena.

Från Kriminalvården, som har UV fyrfärgs-skrivare, gravyr- och dekalmaskiner från ACG Fyrtal, berättade Bengt-Erik Hägglund om vad de gör för att förbereda de intagna för ett liv utanför murarna, efter avtjänat straff.
De många föreläsningarna gav mycket information och då vissa var schemalagda samtidigt, gavs alla två gånger under dagen för att man som besökare skulle ha chansen att ta till sig så mycket som möjligt.
Till sist ska Michael Lock, global marknadsutvecklare på Gerber Technology, nämnas för två inspirerande föreläsningar om dels hur Industri 4.0 kommer påverka textilindustrin, dels vad Gerber Technology kan göra för att underlätta företag att omställa sig för den fjärde industriella revolutionen, vilket Industri 4.0 står för.

 

Reimar Westerlind

 

Att bli sedd, behövd och delaktig
Eftermiddagen var kommen och nu var det dags för den officiella invigningen av de nya lokalerna. I lunchrummet stod Reimar Westerlind i strålkastarljuset, när det blågula invigningsbandet äntligen knöts ihop; som symboliserar att den nya byggnaden knöts ihop med den nya.
Under kvällen föreläste Pär Johansson, som startade Glada Hudikteatern år 1996, vilken bjöd på skratt, gråt och påvisade vikten av att tro på människor och trotsa fördomar.
Festligheterna pågick hela kvällen och åttamannabandet Black Suit Band stod för underhållningen den sista timmen, i form av en spelning som kombinerade jazz och storband, tillsammans med partylåtar.
Klicka in på länken nedan för att lyssna på ett smakprov från Black Suit Band.
https://youtu.be/6cx5ES33CSQ