Antalis breddar

Antalis breddar

Publicerad
2018-04-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

En av väldens ledande pappersgrossister, Antalis, förvärvade den 1 mars Alos AB, en av Stockholmsområdets ledande leverantörer inom förpackningar. Antalis har haft en kraftig tillväxt under det senaste decenniet och med det senaste tillskottet, Alos AB, fortsätter den strategiska satsningen på förpackningar på den svenska marknaden.

– Antalis och Alos kompletterar varandra väl och fusionen ger möjlighet till betydande effektivitetsvinster och ett än mer attraktivt erbjudande för kunderna, säger Lars Löfgren, före detta VD på Antalis AB i ett pressmeddelande.
– Med ett oslagbart distributionsnät över Sverige och Europa kan vi erbjuda exceptionell service och korta leveranstider.

Alos är en stark aktör inom Stockholmsområdet och redovisade under 2017 en omsättning över 63 miljoner kronor.

– Valet att sälja till Antalis var självklart för oss. Vi har samma syn på ett partnerskap med kunder och leverantörer. Antalis Styrka är personlig service i kombination med det globala perspektivet.
– Jag är övertygad om att samarbetet med Antalis blir positivt för både kunder och leverantörer, kommenterar Hans Ahlgren, delägare och VD på Alos

Utvecklingen skapar nya behov
Det ökade behovet av förpackningar är ett direkt resultat av den växande e-handeln och det syns inom såväl visuella designlösningar på paket, som produktskydd för elektronik och mat. Utvecklingen inom området går snabbt framåt och ställer stora krav på både produktutveckling och service.

– Våra kunder efterfrågar inte längre bara marknadens bästa kvalitet på produkterna, de värderar service, kompetens och logistik som en stark helhet i erbjudandet, forsätter Lars Löfgren.
– Genom vår ledande position i Skandinavien har vi muskler att driva utvecklingen av effektiva och innovativa lösningar för kunder. Vår uppgift är att får våra kunder att briljera och erbjuda en stark helhetslösning.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman