Sveriges största professionella 3D-printer

Sveriges största professionella 3D-printer

Publicerad
2018-03-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D

Digital Mechanics har investerat i en Fortus 900MC från Stratasys. Detta är den första i Sverige och kan printa detaljer upp till 900 x 600 x 900 mm. Maskinen är främst avsedd för materialen ABS och Ultrem, två av de vanligaste materialen vid 3D-printing.

– Med en Fortus 900MC har vi den maskinpark som krävs för att konkurrera med de stora aktörerna i Europa, säger Anders Sjöberg, försäljningschef på Digital Mechanics.

Denna är den elfte 3D-printern i maskinparken i Västerås och använder FDM-teknik, Fused Deposition Medelling, som bygger väldigt formriktiga detaljer.

– Vi breddar nu vår kapacitet och det blir spännande att kunna möta svensk industris behov av större 3D-printade detaljer. Med den här får vi den perfekta maskinen för tillverkning av stora prototyper och stora detaljer i mindre serier, säger Fredrik Finnberg, VD på Digital Mechanics.