Storbildsbolaget satsar på sublimering

Storbildsbolaget satsar på sublimering

Publicerad
2018-03-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Helsingborgföretaget Storbildsbolaget har införskaffat sublimeringsskrivaren Efi Vutek FabrVu 340 samt värmepressen Kalender Monti, 360 cm i bredd.

– Redan idag har vi en ansenlig volym textilprint i huset, men nu med produktionshastigheter upp till 232 kvm/h och en upplösning på 2 400 dpi. Vi har inga begränsningar i kapacitet eller vad vi kan tillverka, säger Jonas Helke, VD på Storbildsbolaget.
– Om vi ska vara en bra partner till branschen måste vi kunna ha en produktion som är både kostnadseffektiv och med hög kapacitet, därför föll valet på en Efi Vutek 340.

Detta är en del av den stora expansionsplanen för de kommande tre åren. Då marknaden har allt högre krav på miljöprestanda på vepor och bilder, passar sublimeringstekniken in perfekt.

– Detta öppnar nya möjligheter och är en naturlig del i vårt miljöarbete. Vi ser även helt nya marknader och användningsområden för våra kunder och partners.

Bolaget är en av Sverige största aktörer inom digitalt framställda storbilder, med en omsättning på 42 miljoner kronor och 23 medarbetare.