Nytt köp av Åtta.45

Nytt köp av Åtta.45

Publicerad
2018-03-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Åtta.45 Tryckeri AB i Järfälla, norr om Stockholm, har förvärvat AN-kuverttryck AB, som ligger i Jordbro, även det norr om Stockholm och som är en del av ALOS AB.

– Åtta.45 arbetar ständigt med att utveckla den tryckta produkten och vår strävan är att kunna leverera alla typer av trycksaker på papper och kartong; från kontorstryck till stora komplexa kommunikationslösningar, förklarar Erik Mauritzon, VD för Åtta.45.

– Print är fortfarande ett av de mest effektiva kommunikationssätten och vårt breda utbud finns idag med enkel åtkomst på nätet och vi sänker tröskeln till print via våra smarta webbhandelslösningar.
– Denna affär kommer som en direkt följd av förvärvet av Edita Bobergs i Falun, som har en lång tradition av direktreklam och kontorstryck. Vi fortsätter, att investera och utveckla de olika verksamheterna inom Åtta.45. I och med detta stärker Åtta.45 sin position som ett av Sveriges största tryckerier.

AN-kuverttryck hade förra året en omsättning på ca tre miljoner kronor och tre anställda. Edita Bobergs AB i Falun, som köptes hösten 2017, hade en omsättning på ca 100 miljoner kronor och 55 anställda.
Åtta.45 Tryckeri AB hade en omsättning på ca 230 miljoner kronor och drygt 120 anställda.