Kombinerar mode och 3D

Kombinerar mode och 3D

Publicerad
2018-03-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Modedesignern Rickard Lindqvist och den digitala kreatören Jimmy Hedlund har med modestudion Atacac, utvecklat nya sätt att designa, presentera, sälja och producera kläder. I utställningen Modeparadigmet, som öppnade den 3 februari, presenterade duon sina teorier och modeller på Form/Design Center i Malmö.

– Vi tror att modebranschen måste förändras och att den kommer att göra det. Många företag kommer att försvinna och nya kommer att startas i takt med digitaliseringen. Att ha kontroll på hela kedjan och snabbt skapa och leverera nya plagg med bra passform, kommer bli en stor konkurrensfördel framöver, säger Rickard Lindqvist.

I utställningen finns bl a en hologrambox, där besökare kan se plagg i full skala innan de är tillverkade. Hologrammet ger en illusion av ett virtuellt objekt. Att kombinera en 3D-visualisering med en webbaserad försäljning skapar en affärsmodell där kläderna säljs, innan de produceras och prissätts enligt en dynamisk algoritm.

– Vi vill prova våra teorier i praktiken, utforska nya möjligheter och förhoppningsvis inspirera andra varumärken att använda vår forskning och utveckling. Vi hoppas att kunna utveckla modebranschen åt rätt håll och dessutom öka intresset för skapandet, säger Rickard Lindqvist.

Rickard Lindqvist och Jimmy Hedlund

 

Utställningen stänger den 18 mars.