Kartongbruken fick högsta hållbarhetsbetyg

Publicerad
2018-03-08
Skribent
Redaktionen

Iggesunds båda kartongbruk fick högsta hållbarhetsbetyg av analysföretaget Eco Vadis. Iggesund har kartongbruk i Iggesund, Sverige och i Workington, England.

– Det här är inte den första bekräftelsen på att Iggesund Paperboard och moderkoncernen Holmen har ett starkt hållbarhetsarbete, säger Johan Granås, ansvarig för hållbarhetskommunikation på Iggesund.
– Över tid har frågandet förskjutits från att vara renodlade miljöfrågor till att numera täcka hela hållbarhetsområdet, inklusive finansiella och sociala dimensioner.

Holmenkoncernen har förekommit på index över världens 100 mest hållbara företag under den senaste tioårsperioden. Koncernen har flera gånger nämnts som föregångare i arbetet mot klimatförändringar av CDP, Carbon Disclosure Project.

– Det blir allt viktigare att kunna dokumentera sitt hållbarhetsarbete så att kunderna vet var vi står i detta avseende. Det är här Eco Vadis-systemet kommer in.
– Det är lätt att peka på affärer där Iggesunds hållbarhetsposition varit avgörande. Vikten av dessa frågor kommer bara att öka i framtiden.

Förstklassigt hållbarhetsarbete är en viktig förutsättning för att skapa affärer med stora varumärkesägare, som idag ofta går i spetsen för att ställa om till ett mer hållbart samhälle.

– Vi tror att våra kunder, varumärkesägare och vi själva är vinnare på denna utveckling mot ökad öppenhet inom hållbarhetsområdet. Det är givetvis väldigt kul att se att vi redan idag rankas så bra, avslutar Johan Granås.

Eco Vadis är det ledande systemet för bedömning och betygsättning av globala företags leverantörer, med erfarenhet av över 25 000 bedömningar.
Iggesunds Paperboard omsätter närmare 5 miljarder kronor och har sedan 2010 investerat 3,3 miljarder kronor, för att öka energieffektiviteten och minska de fossila utsläppen från kartongfabrikerna. Investeringarna har gjort att de båda bruken nästan är självförsörjande på el.