Första Accurio hamnar hos Lundéns

Första Accurio hamnar hos Lundéns

Publicerad
2018-03-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Familjeföretaget Lundéns Tryckeri i Partille, investerade i början av året i en Accurio Label 190, en digital etikettprinter från Konica Minolta. Lundéns blev därför först i Norden med denna etikettprinter.
Samtidigt köptes konverteringsmaskinen GM dc330 miniflex, utrustad med UV-lackverk, laminering, foliering, stansning, rensdragning och slit/rewind.

– Vårt mål är att kunna hjälpa våra kunder med konkurrenskraftiga och nytänkande lösningar, inom etikettproduktion och andra delar av industriell print. Det är ett nytt fokusområde för oss inom Konica Monolta, säger Mikael Pettersson, nordisk produktchef industrial printing på Konica Minolta.

Accurio Label 190 trycker från rulle till rulle, utan behov av specialmedia eller förbehandling av ytan med coating eller primer. Den nya printern är förberedd med en bypass, för möjlighet att köra konverteringsmaskinen online.
I övrigt är den utrustad med en aktiv webb-guide, avsyningsbord för proofing och flera förbättringar i rullställen. Bredden är 330 eller 250 mm och hastigheten är 9,45, 13,5 eller 19,8 meter/minut.

– Vi har under en tid funderat på hur vi ska vidareutveckla vår digitala produktion. Konica Minolta har presenterat både en affärslösning och en produkt som väl uppfyller våra utvecklingsbehov och våra kunders krav på kvalitet, säger Hans Sandén, VD på Lundéns Tryckeri.