Durst lanserar P5-serien

Durst lanserar P5-serien

Publicerad
2018-03-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Durst lanserar en ny plattform för sina digitaltryckskrivare kallad; Rho P5 och först ut i den nya serien är P5 250 HS, flaggskeppsmodellen för storformat. Den riktar sig mot företag som trycker högre volymer och vill ha offsetkvalitet.
I hjärtat av P5-serien finns fem fokusområden; produktivitet, tillförlitlighet, arbetsflöde, mångsidighet och utskriftskvalitet. Det här är nästa generations skrivare, med nya programvaru- och arbetsflödeslösningar. Förutom det finns ett toppmodernt användargränssnitt och avancerade fjärrservice-funktioner. P5 250 HS är upp till 70% mer produktiv, än tidigare P10 250HS.

– Den nya P5-familjen representerar vår strategi att fortsätta utveckla marknadsledande system. Vi tror att det finns mycket utrymme på denna marknad och P5 250 HS är vår första modell i serien, säger Christoph Gamper, CEO på Durst Group.
– I en integrerad värld måste skrivare också förändras. Med vår nya serie erbjuder vi verktyg för förändring och vårt engagemang att fortsätta leda nytänkande på marknaden.

Designen
Durst ikoniska design, som ursprungligen togs fram av Otti Eicher, tar ett steg längre i och med P5-serien. En designstudio i München anlitades för att utveckla konceptet och gjorde undersökningar bland kunder och användare, för att hitta den bästa lösningen. Resultatet införlivades i P5-serien och all feedback man fått in kommer användas till fler maskiner i framtiden.

Funktioner
Den nya digitalprintern kan skriva upp till 240 kvm/tim, med en upplösning på 1200 dpi. Droppstorleken är 5 piktoliter och kan liknas vid offsetutskriftskvalitet. Programvara som Durst Analytics och Durst Workflow förebygger systemunderhåll och ger skrivaren unika egenskaper, utöver rippning.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman