Avtal med en bjässe

Publicerad
2018-03-12
Skribent
Redaktionen

Närmare 20 000 besökte den grafiska mässan SGIA-EXPO i New Orleans den 10-12 oktober 2017, där 600 utställare tävlade med varandra om uppmärksamhet. Graphic Powers AB, från Gothia Science Park i Skövde, var på plats och visade den senaste versionen av programvaran Graphic Tracer.
US Cutter, som säljer skylt-skärare och storformatsprinters, har varit den viktigaste samarbetspartnern sedan starten.

– Vi skapar ett stort intresse med Graphic Tracer och lockar mycket publik. Därför vill US Cutter gärna ha oss i sin monter, det känns verkligen som att de vill hjälpa oss, säger Mats Löfberg, VD på Graphic Powers, i samband med mässan.

Genom de goda kontakterna med Us Cutter förhandlade Steve Boek, marknadschef på Graphic Powers, fram ett avtal där Graphic Tracer följer med alla maskiner sålda av US Cutter. Det betyder att alla nya kunder får en gratis prenumeration på Graphic Tracer i sex månader.

– Detta är otroligt bra marknadsföring för vårt program. Närmare 2 000 nya användare får chans att prova vårt program, varje månad. Det skulle vara både dyrt och svårt att nå så många med ett så bra erbjudande på annat sätt, säger Mats Löfberg.

Detta är en del av den strategi som tagits fram av Kenneth Johansson, affärscoach på Gothia Science Park, tillsammans med styrelsen på Graphic Powers. På mässan skapades även många nya kontakter, med företag som är intresserade av att ha med programvaran i produktutbudet.

– Det händer väldigt mycket just nu. Det ska bli väldigt intressant att se vart det här tar vägen, avslutar Mats Löfberg.